Corgin Sockan testar på SUP-bräda

corgi testar SUP brädaUnder en av sommarens varma dagar åkte jag och min familj till vår favoritbadplats där fyrbenta också får lov att vara. Stranden här är väldigt långgrund och har mycket fint klart vatten.

Träna balans och styrka på en Stand Up Paddle Board

SUP:en visade sig vara perfekt träning för en liten tuff corgi. Allt gick så mycket smidigare än jag trott att testa SUP-brädan för första gången. Det här var verkligen min grej. Jag tog kommandot direkt och simmade självsäkert fram till brädan. Här var vattnet lite djupare så då fick husse hjälpa mig upp. Där jag bottnade kunde jag enkelt hoppa upp på egen hand. Sen satte jag mig längst fram på SUP:en och visade upp mina stora öron. De kändes lite som segel…☀️🦊💦

Stadig och halkfri SUP-bräda för hundar

Det var bra att få möjlighet att hoppa upp från grunt vatten. Att det var en del vind den här dagen var inget problem för mig. Vår Stand Up Paddle Board låg och guppade en hel del när jag både satt ner samt gick runt och balanserade på brädan. Nu är jag inte alls rädd att stå på varierande underlag som rör på sig. En del hundar kan känna sig osäkra på rörliga underlag och tar lite tid på sig att känna sig trygga.

Flytväst vid användning av SUP-bräda

Vid det här badtillfället när vi tränade vid långgrund strand så hade vi inte flytvästar. Vattnet var varmt och vi hade fullständig koll på att allt gick lugnt tillväga. Ska man åka på turer över djupt och kallt vatten bör både fyrbenta och tvåbenta ha på sig flytväst. Man brukar även ha en säkerhetsrem som fästs vid en fot samt andra änden vid SUP:en. Det är till för att brädan inte flyter iväg om man trillar i.

Säkerhet när man tar en tur på en Paddle Board

En fångrem bör användas eftersom man kanske inte hinner simma ikapp brädan om man ramlar och tappar den. Ha koll på väderprognosen. Träna på att komma upp på brädan på djupt vatten. Var flera på turen och ha mobiler i vattentäta fodral. Att ha med sig vätska och energi. Ha med sällskap, åk strandnära och ha flytväst. Våtdräkt är bra om man trillar i där vattnet är riktigt kallt eller om ens bräda går sönder av någon anledning. Sök på SUP-bräda och säkerhet så hittar man mycket information om vad man bör tänka på inför och under en tur på en Paddle Board.